Vo svete existujú milióny nenásytných ľudí. Kiež by tomu tak nebolo, keď sú supermarkety doslova preplnenými miestami, kde je pre človeka dostupné takmer všetko, na čo má chuť. Obchody s jedlom patria medzi najviac zarábajúce inštitúcie, ktoré nám poskytujú životne dôležité potraviny. Medzi potraviny nezaraďujeme len klasické veci dostupné napríklad v Lídli, ale aj často obľúbené fast foody. Nezdravé jedlo sa stalo atraktívnym najmä vďaka vysokej senzorickej hodnote. To znamená, že pri jeho prijímaní sa nám v ústach aktivujú chuťové bunky, ktoré rozpoznávajú veľmi dobrú chuť, a to najmä tukom.
Tuky sú všeobecne známe a nájdeme ich nielen v nezdravých jedlách, ale i v tých normálnych, pretože zvyšujú ich obľúbenosť. Vo veľa jedlách je totiž tuk pridávaný zámerne. Rozdeľujeme ho na zdravý a nezdravý, pričom prevláda samozrejme ten nezdravý. Zdravé tuky telo potrebuje najmä kvôli vysokej hodnote nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa nachádzajú napríklad v zdravom kvalitnom olivovom oleji. Medzi nenasýtené mastné kyseliny patria napríklad dôležité n-3 a n-6 mastné kyseliny, ktoré podporujú srdečnú činnosť, nezvyšujú cholesterol a regulujú taktiež správnu činnosť mozgu v detskom veku, čiže podporujú aj jeho vývoj. Naopak nezdravé tuky obsahujú viacej nasýtených mastných kyselín, ktoré telo síce potrebuje, ale len v minimálnom množstve. Sem patrí napríklad masť a pre srdciarov nebezpečné transmastné kyseliny, ktoré veľmi rýchlo zvyšujú cholesterol. Najviac transmastných kyselín sa nachádza napríklad v natierateľnom masle, ktoré má silne žltú farbu. V skutočnosti to ani nie je maslo, veď je plné nezdravých tukov. Vyhráva nad ním tradičné maslo vyrobené z kravského mlieka, ktoré obsahuje mnoho mliečnych bielkovín a mliečny tuk, ktorý sa neusádza ale pri konzumácii chráni sliznicu žalúdka.
Ak je láska k dobrému jedlu príliš silná, je nutné vyhľadať odborného lekára. To platí obzvlášť pri vysokom príjme tukov a sacharidov. Obezita je celosvetovým problémom a rozširuje sa už aj na Slovensko – aj keď Amerika je stále na rebríčku číslo jeden.